Виробники шафрану, спаржі, батату, нуту та інших нішевих культур поділились досвідом на форумі Агропорт Південь Херсон

В рамках форуму «Агропорт Південь Херсон» 19 липня пройшов семінар, присвячений нішевим виробництвам. Фахівці-практики з виробництва та експорту різноманітних нішевих культур ділилися досвідом по вирощуванню, особливостями агротехнологій та експорту. Майже всі спікери під час заходу виголошували таку думку: є попит на експорт тієї чи іншої нішевої культури, проте у тих небагатьох виробників в Україні немає можливості сформувати партію, щоб налагодити поставки продукції за кордон. Саме тому виробники нішевих культур шукають однодумців, з якими готові ділитися досвідом та технологіями, щоб в майбутньому мати можливість консолідувати партії для вигідного експортування.

На семінарі були представлені технології виробництва:

- шафрану (Віталій Шакало, ФГ «Шафран Любимівський»),

- спаржі (Володимир Білко, ФОП «Білко В.А.),

- батату (І. Водолага ФОП «Водолага)

- сочевиці та нуту ( Алі Булут, Міжнародна спілка бізнесменів України та Туреччини)

- квасолі Кідні (Христина Горстка,  ГЕЛІОС-1)

- кунжуту (Віра Коновалова,  Асканійська державна сільськогосподарська дослідна станція)

- буркуну (Анатолій Влащук, Інститут зрошуваного землеробства НААН).

З перспективами експорту бобових ознайомила Антоніна Скляренко - президент співтовариства виробників і споживачів бобових України.


Напрямок виробництва нішевих культур сьогодні є одним із перспективних через високу рентабельність та можливість вести виробництво на невеликих ділянках для малих та середніх агровиробників. В майбутньому на сайті Департаменту планується ряд публікацій, присвяченим агротехнологіям нішевих культур, розроблених фермерами та науковцями Херсонщини.


Останні новини

На Херсонщині оголосили конкурс на кращий логотип для херсонського кавуна

На Херсонщині оголосили конкурс на кращий логотип для херсонського кавуна

Leave review
Read More
На Херсонщині відкрили унікальну аграрну бібліотеку

На Херсонщині відкрили унікальну аграрну бібліотеку

Leave review
Read More
На Херсонщині має з’явитись обласна програма підтримки переробної та харчової галузі

На Херсонщині має з’явитись обласна програма підтримки переробної та харчової галузі

Leave review
Read More
Український шафран може стати брендом на світовому ринку - вважають у ФГ “Шафран Любимівський”

Український шафран може стати брендом на світовому ринку - вважають у ФГ “Шафран Любимівський”

Leave review
Read More
Розроблено Методичні рекомендації до маркування органічних харчових продуктів та кормів

Розроблено Методичні рекомендації до маркування органічних харчових продуктів та кормів

Leave review
Read More
Департамент агропромрозвитку ХОДА акумулює пропозиції до законопроекту про обіг сільгоспземель та розробляє програму підтримки переробки в регіоні

Департамент агропромрозвитку ХОДА акумулює пропозиції до законопроекту про обіг сільгоспземель та розробляє програму підтримки переробки в регіоні

Leave review
Read More

"Таврійський ярмарок" зібрав понад 200 учасників з 19 регіонів України

Leave review
Read More