В Херсоні день працівника харчової промисловості відзначили екскурсією на одне з найбільших переробних підприємств регіону

Кожну третю неділю жовтня своє професійне свято ваідзначають ті, хто годують країну. Цього року святкування дня пройшло не зовсім звичайно. Представники переробних підприємств почули теплі привітання від очільника області Юрія Гусєва, його заступника Сергія Козиря, директора департаменту Олександра Паливоди, кращі підприємства галузі отримали медалі та грамоти. Та найцікавішою частиною свята стала екскурсія на одне із найпотужніших переробних підприємств регіону - завод компанії “Данон”.


Варто відзначити, що “Данон” - транснаціональна компанія із світовим ім’ям, що має лише два заводи в Україні, і один із них - у Херсоні.


На херсонському заводі виробляються йогурти та десерти десятків найменувань сумарним об’ємом 100-150 тонн на добу. Молоко для якого закуповується тільки екстра класу - як в Херсоській області, так і в інших регіонах України. Реалізується продукція по всій Україні, а віднедавна ще й у країнах ЄС та Близького Сходу.


Виробничий директор підприємства ознайомив гостей з історією заводу, який завдяки іноземним інвестиціям із занедбаного виробництва із застрарілою технікою та обладнанням, перетворився на підприємство, яке виробляє конкурентну продукцію, має сучасне обладнання і відповідає найжорсткішим вимогам безпеки, входячи в п’ятірку кращих заводів серед країн колишнього СРСР з безпеки охорони праці.


В рамках екскурсії переробники регіону мали змогу ознайомитися із етапами виробництва, стандартами та підходами підприємства, а головне - отримати натхнення для народження власних ідей по розвитку бізнесу.



Довідково.

 На сьогоднішній день на території області працюють153 підприємства переробної та харчової галузі.  Серед районів лідерами по відповідним об’єктам можна вважати Білозерський, Великолепетиський, Новотроїцький та Великоолександрівський, на їх частку припадає 27% підприємств .

Діяльність аграрних об’єктів переробки області охоплює майже всі напрямки споживчого ринку. Так, на Херсонщині провадять діяльність підприємства з наступним орієнтуванням:

  • хлібопекарські – 44 об’єкта;
  • борошномельні – 22 об’єкта;
  • оліє жирові - 28 об’єкта;
  • овочеконсервні - 10 об’єктів;
  • виноробні - 7 об’єктів;
  • молокопереробні - 5 об’єктів;
  • м'ясопереробні – 11 об’єктів;
  • кондитерські – 6 об’єктів;
  • інші - 20.

Крім того, деякі підприємства працюють за кількома напрямками.