Третій органічний рекорд України встановлений у Херсоні

103 літри морсу з сертифікованого органічного кизилу виготовлено 18 липня в рамках форуму «Агропорт Південь Херсон». Це було зафіксовано, як національний кулінарний рекорд по виготовленню органічного продукту – вже третій «органічний»  рекорд  в Україні. Як відзначили організатори, рекорд знадобився, щоб привернути увагу виробників до перспективного та рентабельного напрямку – виробництва органічної продукції. Загалом, тема розвитку органічного сільського господарства була однією з ключових під час форуму: їй була присвячена дискусійна панель під назвою «Органіка: 15 днів до закону».


Читайте також: Підсумки форуму «Агропорт Південь Херсон»: корисні семінари, стратегічні питання, вектор розвитку Херсонщини


«Херсонщина вже сьогодні є лідером з експорту органічної продукції – зернових та технічних культур, також область є безперечним лідером протягом 10 років - із виробництва плодоовочевої продукції. Залишилось поєднати ці дві переваги і стати виробником та експортером №1 органічних овочів та ягід в Україні. Адже всі передумови в області для цього є, а великий попит та висока ціна на органічну продукцію в країнах ЄС робить цю нішу привабливою для агровиробників», - зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку Олександр Паливода.


Читайте також: Херсонська область є постачальником 46% органічної продукції з України

Організували  рекорд ГС «Органічна Україна», Agroportex.Bio, ГС «Західна шеф група», Орган сертифікації ТОВ «Органік Стандарт», TM Famberry ФОП Ольшанський С.М. та ТОВ «Дедденс Агро».



Останні новини

На Херсонщині оголосили конкурс на кращий логотип для херсонського кавуна

На Херсонщині оголосили конкурс на кращий логотип для херсонського кавуна

Leave review
Read More
На Херсонщині відкрили унікальну аграрну бібліотеку

На Херсонщині відкрили унікальну аграрну бібліотеку

Leave review
Read More
На Херсонщині має з’явитись обласна програма підтримки переробної та харчової галузі

На Херсонщині має з’явитись обласна програма підтримки переробної та харчової галузі

Leave review
Read More
Український шафран може стати брендом на світовому ринку - вважають у ФГ “Шафран Любимівський”

Український шафран може стати брендом на світовому ринку - вважають у ФГ “Шафран Любимівський”

Leave review
Read More
Розроблено Методичні рекомендації до маркування органічних харчових продуктів та кормів

Розроблено Методичні рекомендації до маркування органічних харчових продуктів та кормів

Leave review
Read More
Департамент агропромрозвитку ХОДА акумулює пропозиції до законопроекту про обіг сільгоспземель та розробляє програму підтримки переробки в регіоні

Департамент агропромрозвитку ХОДА акумулює пропозиції до законопроекту про обіг сільгоспземель та розробляє програму підтримки переробки в регіоні

Leave review
Read More

"Таврійський ярмарок" зібрав понад 200 учасників з 19 регіонів України

Leave review
Read More