Розроблено Методичні рекомендації до маркування органічних харчових продуктів та кормів

 

На запит органічного сектору були розроблені Методичні рекомендації до маркування органічних харчових продуктів та кормів. Вони містять законодавчі вимоги до маркування органічної продукції з урахуванням загальних вимог до маркування харчових продуктів, вимоги до маркування імпортованих харчових продуктів, а також настанови до використання державного логотипу України для маркування органічної продукції.

 

Проект рекомендацій було презентовано та обговорено під час круглого столу «Маркування та торгівля органічними продуктами», що відбувся 19 липня 2019 року. Рекомендації допрацьовані.

 

Так, продукт дозволяється маркувати як органічний продукт, якщо він:

  • вироблений відповідно до вимог законодавства у сфері органічного виробництва;
  • містить не менше ніж 95% органічних інгредієнтів сільськогосподарського походження (за вагою без урахування частки води та кухонної солі);
  • містить не більше 5% (за вагою) неорганічних інгредієнтів, внесених до Переліку речовин (інгредієнтів, компонентів), що дозволяється використовувати у процесі органічного виробництва та які дозволені до використання у гранично допустимих кількостях.

Органічне виробництво такого продукту підтверджується сертифікатом. Органічна продукція, що вводиться в обіг та реалізується, повинна маркуватися державним логотипом для органічної продукції.

 

Забороняється маркування державним логотипом для органічної продукції сільськогосподарської продукції, що була отримана не в результаті органічного виробництва або є продукцією перехідного періоду.


Також використання під час маркування такої продукції будь-яких позначень та написів «органічний», «біодинамічний», «біологічний», «екологічний», «органік» та/або будь-яких однокореневих та/або похідних слів від цих слів з префіксами «біо-», «еко-»  тощо будь-якими мовами.


За порушення законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції оператори несуть відповідальність відповідно до статті 40 Закону.

Ознайомитися з Методичними рекомендаціями можна за посиланням:


Останні новини

На Херсонщині оголосили конкурс на кращий логотип для херсонського кавуна

На Херсонщині оголосили конкурс на кращий логотип для херсонського кавуна

Leave review
Read More
На Херсонщині відкрили унікальну аграрну бібліотеку

На Херсонщині відкрили унікальну аграрну бібліотеку

Leave review
Read More
На Херсонщині має з’явитись обласна програма підтримки переробної та харчової галузі

На Херсонщині має з’явитись обласна програма підтримки переробної та харчової галузі

Leave review
Read More
Український шафран може стати брендом на світовому ринку - вважають у ФГ “Шафран Любимівський”

Український шафран може стати брендом на світовому ринку - вважають у ФГ “Шафран Любимівський”

Leave review
Read More
Розроблено Методичні рекомендації до маркування органічних харчових продуктів та кормів

Розроблено Методичні рекомендації до маркування органічних харчових продуктів та кормів

Leave review
Read More
Департамент агропромрозвитку ХОДА акумулює пропозиції до законопроекту про обіг сільгоспземель та розробляє програму підтримки переробки в регіоні

Департамент агропромрозвитку ХОДА акумулює пропозиції до законопроекту про обіг сільгоспземель та розробляє програму підтримки переробки в регіоні

Leave review
Read More

"Таврійський ярмарок" зібрав понад 200 учасників з 19 регіонів України

Leave review
Read More