Херсонські паски куштуватимуть в різних областях, на черзі - експорт

У чистий четвер на підприємстві ПрАТ «Херсонський хлібокомбінат» провели традиційний обряд освячення сировини, обладнання і приміщень для великодньої випічки та благословили працівників на випікання пасок.

«Паска - один з найскладніших кулінарних виробів. Ми це розуміємо і по-особливому ставимося до його випічки. Тому наші майстри традиційні пасхальні ласощі печуть із світлим і добрим настроєм, щоб вони вийшли особливо смачними і пишними», - вважає генеральний директор підприємства Сергій Дуров.

Як повідомив Дуров, у цьому році «Херсонський хлібокомбінат» на 40% збільшив виробництво великодньої випічки: до 15 тонн, це близько 70 тисяч штук, і це - власний рекорд для підприємства. Також значно розширилась географія реалізації продукції – не тільки Херсонська, а ще й Миколаївська та Одеська області та м. Київ замовляють сьогодні херсонські пасочки.


Крім звичайних пасок, на хлібокомбінаті другий рік виготовляють й ексклюзивні вироби: традиційні у Європі, Америці та Канаді панеттоне з сухофруктами чи цукатами та краффін-бріош з шоколадом припали до смаку херсонцям. Наразі херсонське підприємство розробляє технологію, яка дозволить довго зберігати паски та транспортувати на тисячі кілометрів, що дозволить здійснювати експорт продукції.

Не забувають на підприємстві і про благодійність: близько півтисячі пасок хлібокомбінат передав українським захисникам в зону проведення ООС, у військові частини та дитячі будинки.