До уваги керівників елеваторів області

Департамент агропромислового розвитку обласної державної адміністрації інформує, що 03 вересня 2019 року набрала чинності постанова КМУ від 21.08.19 № 787, якою затверджено критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності із зберігання зерна та продуктів його переробки і визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.  


Постановою визначено, зокрема, про віднесення суб’єкта господарювання до високого, середнього або незначного ступеня ризику здійснюється з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями, визначеними в додатку 2, за такою шкалою:

  • від 41 до 100 балів – до високого ступеня ризику;
  • від 21 до 40 балів – до середнього ступеня ризику;
  • від 0 до 20 балів – до незначного ступеня ризику.

Планові перевірки за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства із зберігання зерна та продуктів його переробки здійснюються Держпродспоживслужбою з такою періодичністю:

  • з високим ступенем ризику – не частіше одного разу на два роки;
  • із середнім ступенем ризику – не частіше одного разу на три роки;
  • з незначним ступенем ризику – не частіше одного разу на п’ять років.

Більш детально з постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня  2019 року № 787 можна ознайомитися за посиланням