Безкоштовний навчальний курс для бізнесу щодо впровадження НАССР стартує в Україні

Платформа масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» спільно з Міністерством аграрної політики, Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Проектом ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в України» розробили навчальний курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач».


Цей курс простою мовою пояснює непрості питання:

  • що таке нове харчове законодавство України;
  • що харчове законодавство дає бізнесу та споживачам;
  • хто такі оператори ринку;
  • що таке простежуваність у харчовому законодавстві;
  • що таке НАССР та як його правильно читати.


Курс стане у пригоді усім – представники бізнесу дізнаються, які нові вимоги тепер ставляться перед ними, фахівці державного сектору в харчовій галузі отримають пояснення їхньої рутинної роботи у цікавій манері. А кожен українець зможе довідатись, як отримати безпечний харчовий продукт.

Зареєструватися можна за формою, яку ви знайдете за посиланням.


Реєстрація за посиланням. Запрошуємо усіх охочих.


Тематика курсу:

  1.  Безпечність чи якість? Що регулює харчове законодавство?
  2. Базові знання з НАССР – що необхідно знати перед впровадженням? Програми-передумови.
  3. Розуміння та застосування принципів НАССР. Як уникнути типових помилок?


Автори курсу:

Яна Добідовська, Юрій Оглашенний.


Запрошений спікер курсу:

Володимир Лапа, голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Курс є повністю безкоштовним. Після завершення курсу слухачі отримають відповідний сертифікат.


Довідково:

В Україні впроваджена європейська модель контролю над якістю та безпечністю харчів – НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point), яка дозволяє аналізувати та контролювати небезпечні фактори хімічного, мікробіологічного та фізичного походження від сировини до обігу та споживання готової продукції.